32.7 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022
Još KATEGORIJA

  „RANJENI VOJNICI NAPUŠTAJU AZOVSTALJ“ Zelenski potvrdio da je u toku evakuacija ukrajinskih boraca iz poslednjeg uporišta u Marijupolju

  Pročitajte još

  Desetak autobusa sa ukrajinskim vojnicima napustilo je večeras čeličanu Azovstalj u Marijupolju koja je pod opsadom ruskih snaga, prenosi Rojters pozivajući se na izjave očevica.

  Piše:

  Index.hr

  Slušaj vesti

  0:00/
  0:00

  Azovstal

  Foto: REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HAND / EPA;

  Azovstal

  Da je evakuacija u toku, potvrdio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

  – U toku je evakuacija ranjenih ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstalj, a više od 260 boraca je prevezeno iz fabrike – rekao je Zelenski, prenosi „Gardijan“.

  Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su 53 teško ranjena vojnika prebačena u medicinski objekat u Novoazovsku, a da je 211 boraca humanitarnim koridorom evakuisano u Jelenovku, preneo je Ukrinform.

  – Želim da istaknem da su Ukrajini potrebni živi heroji. Ovo je naš princip. Mislim da će svaki čovek razumeti ove reči – rekao je Zelenski u video obraćanju.

  On je dodao da se nada da će zahvaljujući akcijama ukrajinske vojske – Oružanih snaga, obaveštajnih službi, kao i pregovaračkog tima, Medjunarodnog Komitet Crvenog krsta i UN, životi ukrajinskih momaka biti spaseni, objavila je Ukrajinska pravda.

  Pretpostavlja se da u čeličani ima oko 600 vojnika.

  Moskva tvrdi da je postigla primirje s poslednjim ukrajinskim vojnicima u čeličani.

  Preuzeto sa>>>

  - Advertisement -

  Pročitajte još

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo da unesete Vaš komentar!
  Ovde unesite Vaše ime

  - Advertisement -

  Najnoviji artikli