26.2 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022
Još KATEGORIJA

  Ova država u Evropi mladima će plaćati 250 evra mesečno da prestanu da žive s roditeljima

  Pročitajte još


  Nekretnine u Španiji su poznate po visokoj ceni, te je sve više mladih prinuđeno da živi sa roditeljima jer su rente preskupe

  Španija, Francuska, Portugal, Monako, Grčka

  Foto: Shutterstock

  Mladi u Španiji trebalo bi da dobijaju novac kako bi se iselili iz roditeljskog doma i kako bi mogli negde drugo da plaćaju rentu, rekao je premijer vlade Španije Pedro Sančez.

  Sančez vodi ovu vladu u kojoj je levičarska koalicija, a predložio je da mesečno 250 evra bude uplaćivano mladima između 18 i 35 godina koji zarađuju manje od 23,725 evra godišnje, kako bi im se pomoglo u plaćanju rente za stan.

  Drugi predlozi takođe uključuju i ograničavanje visine rente za one stanodavce koji poseduju više nekretnina, a sve kako bi se ranjivim porodicama i mladima pomoglo da plate rentu u velikim gradovima.

  “Nedostaju nam nam kohezivni i održivi gradovi koji su čisti i pogodni za emancipaciju mladih”, rekao je Sančez na prvom Španskom forumu urbanizacije, konferenciji o stanovima.

  Nekretnine u Španiji su poznate po visokoj ceni, te je sve više mladih prinuđeno da živi sa roditeljima jer su rente preskupe, plate niske, a stopa nezaposlenosti visoka. U proseku, ljudi u Španiji roditeljski dom napuštaju sa 30 godina, a u EU je taj prosek 26, 4 godine.

  Ovaj zakon predložen je u vreme kada se Evropljani suočavaju sa sve većom krizom, od Londona do Berlina. Ovog meseca, Berlin je izglasao da će oduzeti stanove vlasnicima koji imaju mnoštvo nekretnina kako bi se izborili sa sve višim rentama, što je potez koji bi mogao i do 240,000 stanova vratiti u ruke države.

  Ovaj zakon koji Sančez predlaže će tek biti objavljen, i tek tada će se o njemu izjasniti predstavnici u parlamentu, čije bi odobravanje ovaj zakon stavilo na snagu.

  (Telegraf Biznis)

  Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

  Preuzeto sa>>>

  - Advertisement -

  Pročitajte još

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo da unesete Vaš komentar!
  Ovde unesite Vaše ime

  - Advertisement -

  Najnoviji artikli