32.7 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022
Još KATEGORIJA

  OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD Evo šta će biti sa Stefanom o kojem bruji Srbija!

  Pročitajte još

  Beograd i Srbiju je pre dva dana potresla priča o beskućniku Stefanu J. koji prosi u Bloku 70, gde su ga građani zatekli kako naglas kuka. Ljudi su se uznemirili i ubrzo je društvenim mrežama počela da se širi njegova „tragična priča“. Međutim, nedugo nakon objave na društvenim mrežama, javljali su se građani Beograda koji su pokušali da pomognu „nesrećnom mladiću“ sa saznanjima da u stvari nikada nije prihvatao pravu pomoć.

  Tim povodom oglasio se i Centar za socijalni rad Voždovac, koji se smatra nadležnim za slučaj Stefana J.

  „Postupajući po nalogu Sekretrijata za socijalnu zaštitu u vezi sa preduzimanjem mera iz nadležnosti Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu u smislu urgentnog zbrinjavanja mladića koga su prolaznici zatekli na teritoriji GO Novi Beograd, a koji se, prema navodima medija i objava na društvenim mrežama, nalazi u stanju socijalne potrebe, obaveštavamo vas da su dežurni stručni radnici Gradskog centra bili na terenu i da na navedenoj lokaciji nisu zatekli nijedno lice u stanju socijalne potrebe.

  Takođe, važno je pomenuti da su stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad iz više opštinskih odeljenja u prethodnom periodu nekoliko puta intervenisali na različitim lokacijama i pokušali da pomognu navedenom licu koje se pominje u medijima, a koje nije bilo zainteresovano za pomoć i podršku iz oblasti socijalne zaštite i nadležnosti centra za socijalni rad.

  Napominjemo da centar za socijalni rad ne može radno sposobno lice naterati da koristi bilo koje pravo ili uslugu ukoliko ono svojevoljno na to ne pristane.

  Gradski centar za socijalni rad u Beogradu u saradnji s drugim gradskim institucijama svakodnevno pomaže velikom broju sugrađana koji se nađu u stanju socijalne potrebe, ali nažalost, određeni broj naših sugrađana kao i onih koji to nisu, zloupotrebljava položaj beskućnika kako bi na taj način ostvarili trenutnu materijalnu ili neku drugu korist“.

  Napominjemo, nakom objavljivanja u medijima njegove prče, Stefan J. se nije pojavljivao na lokacijama na kojima je ranije viđan.

  Preuzeto sa>>>

  - Advertisement -

  Pročitajte još

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo da unesete Vaš komentar!
  Ovde unesite Vaše ime

  - Advertisement -

  Najnoviji artikli