32.7 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022
Još KATEGORIJA

  OD NEIZOSTAVNE POSLASTICE DO ISPLATIVOG BRENDA Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima čuva tradiciju i održava se i ove godine

  Pročitajte još

  Vođeni idejom da se od zaborava sačuva tradicija i kultura Podunavskih Švaba, ali i svih sugrađana koji neguju duh tolerancije i dobrosusedstva, po kojima je Vojvodina naširoko poznata, Fondacija „Zavičajna kuća“ i Udruženje građana „Petrovaradin Media“ sa velikim entuzijazmom organizuju Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima koji će se održati od 27. do 29. maja 2022. godine.

  Piše:

  Blic

  Slušaj vesti

  0:00/
  0:00

  Kuglof

  Foto: Ustupljene fotografije

  Kuglof

  Posebno mesto u nemačkoj kuhinji zauzimao je kolač kuglof, nekada neizostavna poslastica na nedeljnoj trpezi i brend opštine Sremski Karlovci. Upravo zbog toga, važan događaj na festivalu je i takmičenje u pravljanju kuglofa, gde stručni žiri ocenjuje i nagrađuje tri najuspešnije pripremljena kolača.

  Sremski Karlovci

  Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

  Sremski Karlovci

  Na naše i zadovoljstvo svih izlagača i učesnika, na Festival kuglofa vozom će doputovati i brojni ambasadori, čiji dolazak na stanicu je planiran u subotu, 28. maja u 9:45 časova. Od 10 do 12 časova, oni će obići Sremske Karlovce, a zatim i sam Festival kuglofa. U 13 časova planirano je proglašenje najboljeg ovogodišnjeg kuglofa na „Festivalu kuglofa“ i dodela nagrada. Nakon toga, proizvođači tri prvoplasirana kuglofa pristupaju novoj izradi svojih pobedničkih kuglofa na Izlagalištu, pred publikom. U 20 časova organizuje se koncert horova crkve Presvetog Trojstva – kažu organizatori za portal Ns hronika.

  Kuglof

  Foto: Privatna arhiva

  Kuglof

  Celodnevna postavka od 10.00 do 23.00 časova, sajamsko – turističkog je karaktera i obuhvataće izlaganje kuglofa, karlovačkih vina i bermeta, začinskog bilja, suvenira, antikviteta, ručnih radova i starih zanatskih proizvoda.

  Svakog dana će biti organizovane revije narodnih nošnji i odevnih predmeta proizvedenih u tehnici starih zanata, priredbe i radionice za decu, nastupi horova, muzičkih ansambala, izložbe i druge interesantne aktivacije.

  Preuzeto sa>>>

  - Advertisement -

  Pročitajte još

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo da unesete Vaš komentar!
  Ovde unesite Vaše ime

  - Advertisement -

  Najnoviji artikli