5.3 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021
Još KATEGORIJA

  J. Koreja razmatra se zabrana konzumacije psećeg mesa

  Pročitajte još

  Tanjug

  J.Koreja razmatra se zabrana konzumacije psećeg mesa
  Foto: Tanjug/Pixabay, ilustracija

  SEUL – Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in rekao je danas da postoji potreba zabrane konzumacije psećeg mesa u vreme dok se u toj zemlji vodi rasprava o ovoj kontroverznoj praksi, ali i raste svest o pravima životinja.

  Kako navodi Rojters, iako više nije uobičajeno kao ranije, pseće meso u Juznoj Koreji uglavnom jedu stariji ljudi, a poslužuje se u nekim restoranima i može se kupiti na određenim tržnicama.

  Predsednik Mun je to izjavio nakon što ga je premijer Kim Bu-kjum obavestio o naporima koji se tiču poboljšnja postupanja sa napuštenim životinjama i obaveznom sistemu registracije pasa.

  „Nakon brifinga, rekao je da je došlo vreme da se pažljivo razmotri uvođenje zabrane konzumacije psećeg mesa“, saopštila je Munova portparolka.

  Ovo je prvi slučaj da predsednik Mun razmatra ovakvu vrstu zabrane, što će verovatno dati novi zamah raspravi o tome da li da se prekine sa praksom korišćenja psećeg mesa za ishranu.

  Grupa za žastitu žzivotinja apelovala je na državu da zatvori restorane i pijace na kojima se prodaje pseće meso.

  Anketa koju je sprovela grupa za zaštitu životinja „Aware“, a koja je objavljena ovog meseca pokazala je da 78 odsto ispitanika veruje da bi trebalo zabraniti proizvodnju i prodaju mesa pasa i mačaka, a 49 odsto njih je podržalo zabranu konzumiranja.

  Međutim, drugo istraživanje koje je sprovela anketna kompanija „Realmeter“ pokazala je da su ljudi podeljeni oko toga da li vlada treba da zabrani konzumiranje psećeg mesa, iako je 59 odsto njih podržalo zakonska ograničenja po pitanju klanja pasa za ishranu ljudi.

  Sa druge strane, prodavci psećeg mesa insistirali su na pravu na svoje zanimanje, rekavši su da su na ovaj način njihovi životi u opasnosti.

  (Tanjug)

  Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  Preuzeto sa>>>

  - Advertisement -

  Pročitajte još

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo da unesete Vaš komentar!
  Ovde unesite Vaše ime

  - Advertisement -

  Najnoviji artikli